Kan je als ZZP’er in de zorg werken zonder diploma?

Je zit thuis, zonder diploma’s, maar wilt eigenlijk wel gaan werken. Om specifiek te zijn: je wilt werken als zzp’er in de zorg zonder diploma. Dan is natuurlijk de eerste vraag: kan dat wel, werk vinden zonder een diploma behaald te hebben? Die vraag gaan we voor je beantwoorden.

Werken als ZZP’er in de zorg zonder diploma

Een zorginstelling is verantwoordelijk voor het leveren van zorg dat aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet. Je kunt je dus voorstellen dat zorginstellingen niet staan te springen om ZZP’ers in de zorg zonder diploma. Als je in de zorg wilt werken adviseren we daarom om je diploma te behalen zodat je op een verantwoorde manier zorg kunt verlenen.

Direct inschrijven voor een opleiding in de zorg

MBO-opleiding zonder stage

Ben je een zzp’er zonder diploma’s en wil je geen hele opleiding wilt doen, dan kun je kiezen voor zogenaamde basiscursussen. Je hebt hiervoor geen specifieke vooropleiding nodig. Doordat je tijdens deze basisopleiding geen stage loopt, duurt deze studie aanzienlijk korter dan de erkende MBO-opleidingen. De hele opleidingen duren namelijk 18-24 maanden, terwijl de basisopleidingen vaak minder dan één jaar duren.

Werken in de zorg met diploma

Wil je toch een diploma halen voordat je start in de zorg? Dan kan je bijvoorbeeld “Verzorgende IG” kiezen als MBO-studie. Verzorgende IG ligt op MBO-3 niveau. Zo’n wettelijk erkende opleiding duurt 18 maanden. Vind je dat te lang om je diploma te halen? Dan kun je ook korte basiscursussen doen, waar we het eerder over hebben gehad. Je laat hiermee aan je toekomstige werkgever zien dat je nét dat stapje extra hebt gedaan dan iemand zonder diploma.

Gratis studiegids aanvragen!

Zonder diploma alvast beginnen in de zorg

Wat ook een optie is, is een BBL-opleiding. BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Je gaat dan een arbeidsovereenkomst aan én volgt één dag in de week je studie. Zo kun je leren en werken combineren en verdien je alvast een mooi inkomen!

Stel je vraag via WhatsApp!